NIEKADA NE VĖLU PRADĖTI GILINTIS Į SKIRTINGŲ MĖSOS DALIŲ SKONIŲ SKIRTUMUS, PARUOŠIMO YPATYBES IR IŠSIRINKTI
PADAŽAI PRIE MĖSOS
MŪSŲ ŠEFAS VIRGAUDAS DALINASI POPULIARIAUSIŲ PADAŽŲ PENKETUKU. JUOS NESUNKIAI PASIGAMINSITE NAMUOSE IR PUIKIAI PANAUDOSITE NE TIK PRIE MĖSOS, BET IR PAUKŠTIENOS, ŽUVIES AR DARŽOVIŲ PATIEKALŲ.
„BÉARNAISE“
- 200 ML LYDYTO SVIESTO (TIKS GHI ARBA IŠTIRPINTAS-PERKOŠTAS)
- 4 KIAUŠINIO TRYNIAI
- 50 ML BALTO VYNO ACTO
- 1 ARB. ŠAUKŠTELIS DRUSKOS
- 1 ARB. ŠAUKŠTELIS PELETRŪNO (TIKS IR DŽIOVINTAS)
TRYNIUS, ACTĄ, DRUSKĄ IR PELETRŪNUS SUDEDAME Į PLONASIENĮ DUBENĮ, KURĮ STATOME Į INDĄ SU UŽVIRINTU, DAR KARŠTU VANDENIU. VISKĄ PLAKAME RANKINIU PLAKTUVU (ŠLUOTELE AR PAN.) LĖTAI PILDAMI SVIESTĄ, KOL PADAŽAS PRADĖS TIRŠTĖTI, IR KONSISTENCIJA PASIEKS ARTIMĄ MAJONEZUI.
SVARBU! SVIESTĄ PILKITE TOLYGIA SROVE, NES SUPYLUS PER GREITAI, PADAŽAS GALI „NESUSISUKTI“ IR TAPTI SKYSTAS, O SVIESTAS IR KIAUŠINIS GALI ATSISKIRTI.
SKANAUS!
„CHIMICHURRI“
- 100 G SMULKINTŲ PETRAŽOLIŲ
- 100 G SMULKINTOS KALENDROS
- 100 G SMULKIAI KAPOTŲ BALTŲJŲ SVOGŪNŲ (DĖL SPALVOS GALIMA NAUDOTI IR MĖLYNUS)
ŠIUOS INGREDIENTUS GERAI PAMAIGOME IR LYGIOMIS DALIMIS SUDEDAME Į DUBENĮ. TADA RUOŠIAME MARINATĄ:
- 300 ML AUGALINIO ALIEJAUS
- 100 ML BALTOJO VYNO ACTO (ARBA RAUDONOJO – KURIS LABIAU PATINKA)
- 1 CITRINA (SULTYS IR MINKŠTIMAS)
- 40 G ČESNAKO (IŠSPAUSTO ARBA SMULKIAI KAPOTO)
- 1 SU PUSE SRIUB. ŠAUKŠTO DRUSKOS
- 1 SRIUB. ŠAUKŠTAS STAMBIAI GRŪSTŲ JUODŲJŲ PIPIRŲ
- NORINTIEMS AŠTRESNIO PADAŽO – 1 VNT. SMULKIAI KAPOTAS ČILI PIPIRIUKAS
VISKĄ GERAI PERMAIŠOME SU ŽALUMYNAIS IR PALIEKAME ŠALDYTUVE KELIOMS VALANDOMS, KAD SKONIAI PILNAI SUSILIETŲ.
ŽOLELES GALIME KEISTI PAGAL POREIKĮ, PVZ. MĖTOS PUIKIAI TIKS PRIE AVIENOS, KRAPAI – PRIE LAŠIŠOS. TAIP PAT PUIKIAI TINKA IR MĖSOS MARINAVIMUI.
SKANAUS!
„CAFÉ DE PARIS“ SVIESTAS
RESTORANINIS ŠIO PADAŽO VARIANTAS GALI TURĖTI NET IR 20 SUDĖTINIŲ DALIŲ, TODĖL DALINAMĖS PAPRASTĄJA PADAŽO VERSIJA, LENGVIAU PAGAMINAMA NAMUOSE.
- 200 G SVIESTO
- 100 G MĖGSTAMŲ ŽOLELIŲ (KRAPŲ, PETRAŽOLIŲ, KALENDROS – PO VIENĄ AR IR VISAS KARTU)
- 50 G SMULKIAI KAPOTŲ SHALOT SVOGŪNŲ
- 20 ML VORČESTERIO PADAŽO
- 20 G IŠSPAUSTO ČESNAKO
- 1 ARB. ŠAUKŠTELIS SALDŽIOS PAPRIKOS PRIESKONIŲ MILTELIŲ
- 1 ARB. ŠAUKSTELIS DRUSKOS
- 1 ŠAUKŠTAS BRENDŽIO (NEBŪTINA)
VISKĄ SUDEDAME Į INDĄ IR GERAI IŠMAIŠOME. ANT STALO PASITIESIAME PERMATOMOS VIRTUVINĖS PLĖVELĖS, KURIOS VIDURYJE SUDEDAME VISĄ MASĘ IR VYNIODAMI SUFORMUOJAME PAILGĄ AR KITĄ PAGEIDAUJAMĄ FORMĄ, KURIĄ BŪTŲ VĖLIAU LENGVA PJAUSTYTI. DEDAME Į ŠALDYTUVĄ SUSTINGTI.
ATPJAUTĄ SVIESTO GRIEŽINĖLĮ DEDAME TIESIAI ANT KARŠTUTĖLIO KEPSNIO LĖKŠTĖJE IR NEŠAME ANT STALO.
SKANAUS!
GRIETINĖLĖS PIPIRINIS
SOTUS IR ŠILDANTIS, PUIKIAI TINKANTIS RUDENS PATIEKALAMS.
- 1 STIKLINĖ JAUTIENOS SULTINIO
- 100 G SVIESTO
- 100 G GRIETINĖLĖS
- 1/2 SHALOT SVOGŪNO
- 3 ŠAUKŠTELIAI MĖGSTAMŲ PIPIRŲ (NEMALTŲ)
- 50 ML BRENDŽIO (NEBŪTINA)
- DRUSKOS
PIPIRUS SUGRŪDAME GRŪSTUVĖJE. IŠTIRPINAME SVIESTĄ IR JAME KELETĄ MINUČIŲ IKI SUMINKŠTĖJIMO PATROŠKINAME SMULKIAI SUPJAUSTYTUS ČESNAKUS. SUPILAME BRENDĮ IR DAR PORĄ MINUČIŲ PATROŠKINAME. SUPILAME GRŪSTUS PIPIRUS IR SULTINĮ, – IR VĖL PORAI MINUČIŲ. TADA SUPILAME GRIETINĖLĘ IR ANT VIDUTINĖS UGNIES PAŠILDOME (NEUŽVIRDAMI!), KOL TIRŠTUMAS PASIEKS NORIMĄ. JEI LABAI NORISI, ĮBERIAME DRUSKOS.
SKANAUS!
POMIDORŲ „CONCASSÉ“
- 200 G SVIESTO
- 2 POMIDORAI (SUPJAUSTYTI ~1 CM DYDŽIO KUBELIAIS)
- 1 SMULKIAI SUKAPOTAS SVOGŪNAS
- 50 G KONSERVUOTŲ KAPARĖLIŲ
- 50 G KAPOTŲ KRAPŲ (ARBA PETRAŽOLIŲ)
- DRUSKOS IR PIPIRŲ PAGAL SKONĮ
PAKEPINAME SVOGŪNUS SU KAPARĖLIAIS. SUMAŽINAME UGNĮ, DEDAME SVIESTĄ IR MAIŠYDAMI LAUKIAME, KOL IŠTIRPS. LĖTAI TEBEMAIŠYDAMI SUDEDAME POMIDORUS, ŽOLELES, DRUSKOS IR PIPIRŲ.
SKANAUS!